Reisinformatie van A-Z

Van accommodatie tot aan vrijplaatsen, hier vindt u alle informatie, die u weten moet voordat u op reis gaat! Heeft u nog een vraag waarop u hier geen antwoord heeft gevonden, bel ons dan gerust even op of stuur ons uw vragen per e-mail aan info(a)alpetour.nl. Wij helpen u graag verder!

Aanvraag voor uw schoolreis

Om uw aanvraag zo goed mogelijk te kunnen behandelen, hebben wij volgende gegevens van uw nodig:

  • de gewenste reisbestemming, reisdoel of accommodatie
  • de gewenste reisperiode en mogelijk een tweede keus
  • het geplande aantal deelnemers
  • de plaats van vertrek

Zo kunt u ons uw aanvraag sturen:

  • via internet op www.alpetour.nl of www.alpetour.de/anfrage of direct bij het door u gewenste reisprogramma op www.alpetour.de
  • via e-mail aan info(at)alpetour.nl of een e-mail direct naar een van onze collega´s die gespecialiseerd is in de bestemming van uw keuze
  • via het aanvraagformulier uit onze reisgids
  • per telefoon via het nummer +49 (0)8151/775-0 of u belt een van onze collega´s direct. De directe nummers vindt u bij de reizen vermeld.

Accommodatie

Bij ons heeft u de keus uit een breed scala aan overnachtingsmogelijkheden.
De leerlingen verblijven standaard in meerpersoonskamers, voor de begeleiders worden standaard tweepersoonskamers gereserveerd. Bij de meeste reizen zijn 2 eenpersoonskamers al in de prijs inbegrepen, extra eenpersoonskamers kunnen tegen een toeslag worden bijgeboekt. De classificatie van de accommodaties gebeurt naar de norm die in het betrokken land wordt gehanteerd, wat niet altijd overeenkomt met de Nederlandse maatstaven. Ook de maaltijden die worden geserveerd zijn typisch voor het betrokken land. Bij halfpension krijgt u ontbijt en diner; bij volpension ontbijt, lunch (meestal een lunchpakket) en diner. In sommige accommodaties moeten handdoeken en/of beddengoed worden meegenomen (meer informatie vindt u in uw offerte). Soms wordt het erg op prijs gesteld dat de leerlingen meehelpen bij het tafel dekken, afruimen, afwassen, opruimen, enz. In veel accommodaties wordt bij aankomst een borg betaald (contant), die u aan het eind van de week weer terug krijgt als er geen schade is ontstaan.

Boeking

Bent u tevreden met onze offerte? Stuurt u dan het ingevulde boekingsformulier naar ons op. Zodra dit bij ons binnen is, krijgt u van onze een schriftelijke bevestiging van uw boeking. Deze bevestiging is ook de factuur voor uw reis!

Met onze bevestiging komt een reisovereenkomst tot stand waarvoor de Algemene Voorwaarden van alpetour gelden. In deze bevestiging vindt u ook de betalingstermijnen, uiterlijk 30 dagen voor vertrek moet het gehele bedrag zijn overgemaakt.

Na afloop van de reis sturen wij u onze eindfactuur toe. Daarmee worden eventuele extra´s en annuleringskosten afgerekend.

Eindfactuur

Na afloop van de reis sturen wij u onze eindfactuur toe. Daarmee worden eventuele extra´s en annuleringskosten afgerekend.

Excursies ter plaatse

Op alle bestemmingen bieden wij een grote keus aan excursies en andere programmapunten aan. Laat ons weten wat uw wensen zijn, graag stellen wij uw wensprogramma samen.

Garantiefonds reisgelden

alpetour Touristische GmbH is aangesloten bij het garantiefonds reisgelden van de Zürich Versicherung AG, dat vergelijkbaar is met de Nederlandse Stichting Garantiefonds Reisgelden. Alle in deze gids vermelde reizen vallen onder de garantie van Zürich Versicherung AG. Deze garantie houdt in dat u als consument ervan verzekerd bent uw vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen als alpetour Touristische GmbH door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de reisovereenkomst het vervoer omvat en u al op de plaats van bestemming bent, zorgt het garantiefonds ervoor dat uw terugreis niet in gevaar komt.

Grensdocumenten

Denkt u eraan dat alle deelnemers een geldig paspoort of identiteitsbewijs bij zich moeten hebben. U bent hiervoor zelf verantwoordelijk. Als er deelnemers meereizen, die niet de Nederlandse nationaliteit bezitten, is het raadzaam om van tevoren contact op te nemen met de ambassade van het land waar u naartoe reist en van eventuele doorreislanden.

Minimum aantal deelnemers

In uw boekingsbevestiging vindt u het minimum aantal deelnemers waarvoor de reissom geldt. Indien er uiteindelijk minder personen aan de reis deelnemen, is het mogelijk dat de reissom per persoon hoger uitvalt vanwege de vaste kosten voor de bus.

Reissom

De reissom die bij elke reis wordt vermeld is een "vanaf-prijs". De uiteindelijke prijs die u betaalt is afhankelijk van het aantal deelnemers, de vertrekdatum (bij enkele bestemmingen gelden hoogseizoenstoeslagen) en uw vertrekplaats.
Graag sturen wij u een gedetailleerde offerte toe met de prijzen, die voor de door u gewenste reis en voor uw groepsgrootte geldt. Alle prijzen gelden per persoon, tenzij anders vermeld.

TÜV-gecertificeerd

Wij hebben ons laten keuren en konden de keuringscommissie overtuigen van onze deskundigheid! De certificatie-instelling TÜV Rheinland heeft onze schoolreizen het predicaat "Bestnote - 100% Prozessreife" gegeven voor de volgende onderdelen:

• ons gevarieerde aanbod
• ons klantgerichte concept
• de kwaliteit van onze service
• de zorgvuldigheid waarmee wij onze partners uitkiezen
• de zekerheid en veiligheid die wij u en uw groep bieden
• onze geëngageerde en competente medewerkers
• de tevredenheid van onze klanten

Vervoer

Touringcar – het favoriete en veiligste vervoermiddel bij schoolreizen, dat veel voordelen biedt: u wordt voor de deur opgehaald en afgezet, bent flexibel wat de excursies ter plaatse betreft en vooral bij grote groepen is de touringcar het voordeligste vervoermiddel. Wij werken uitsluitend met gerenommeerde touringcarbedrijven, die zich aan de bepalingen omtrent de rij- en rusttijdenwet houden. Alle touringcars zijn voorzien van bar, toilet, geluidsinstallatie, video/DVD en verstelbare stoelen. Elke 90 tot 180 dagen worden de bussen officieel gekeurd. Daarnaast nemen de buschauffeurs regelmatig deel aan vaardigheidstrainingen en worden ze voorbereid op het omgaan met schoolklassen. Na afloop van de reis vragen wij onze klanten een vragenlijst in te vullen, die wij als extra middel gebruiken om de kwaliteit van de bussen en van de chauffeurs te controleren.
Wilt u liever met een touringcarbedrijf reizen dat u al kent? Geeft u dan het adres en telefoonnummer door en wij vragen een offerte aan bij dit bedrijf. Natuurlijk kunt u ook zelf voor vervoer zorgen. Bij iedere reis vindt u ook een prijs die geldt als u met eigen vervoer reist, zodat u precies weet wat een reis zonder bus en chauffeursverzorging kost.

Verzekering

Wij raden u aan om goed verzekerd op reis te gaan. Met de verzekeringsmaatschappij Allianz Global Assistance hebben wij verschillende contracten afgesloten, speciaal voor schoolreizen. Hier vindt u een beschrijving van de verschillende mogelijkheden die wij u aan kunnen bieden.

Vrijplaatsen en begeleiders

Bij onze wintersportreizen reist elke 16e persoon gratis, bij onze zomerreizen zelfs elke 12e persoon! Deze vrijplaatsen kunnen ook door de begeleiders worden benut. Per 10 leerlingen reist 1 begeleider voor de scholierenprijs. Extra begeleiders betalen een toeslag, tenzij in uw offerte anders vermeld.

Z van zorgvuldig

Wij hebben deze website zeer zorgvuldig voor u samengesteld. Desondanks ist het mogelijk dat bepaalde informatie na verloop van tijd verouderd of niet meer correct is. Als u toch nog een foutje ontdekt, zouden wij het erg fijn vinden, als u ons daarop attent maakt. Aan de inhoud van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Wij behouden ons het recht voor, de inhoud van de site zonder waarschuwing te wijzigen, als de situatie daarom vraagt. alpetour kan niet garanderen dat de website foutloos en ononderbroken functioneert en aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de inhoud van deze site en de daarop verstrekte informatie.

Wij zijn er voor u

Contactpersoon stedenreizen:

Michel van Ooijen
Tel.: +49-8151-775 221
Fax: +49-8151-775 23221
m.vanooijen(at)alpetour.de

Contactpersoon skireizen:

Yvette Meyer
Tel.: +49-8151-775 140
Fax: +49-8151-775 23140
y.meyer(at)@alpetour.de

Of bel gratis: 0800-0221274