Dresden

Dresden is een stad met een indrukwekkende geschiedenis. In de 18e eeuw werd deze stad het centrum van kunst en cultuur. Door de vele gebouwen in barok en rococo-stijl heeft Dresden haar bijnaam "Florence aan de Elbe" verkregen. Veel gebouwen raakten tijdens het bombardement in februari 1945 beschadigd, waaronder de bekende Frauenkirche. Pas na het einde van de DDR werd er met de wederopbouw begonnen en sinds enkele jaren kunt u in Dresden weer genieten van dit bijzondere bouwwerk. Maar er zijn nog veel meer interessante plekjes in Dresden, die om een bezoekje tijdens uw schoolreis naar Dresden vragen. Wat dacht u van de Semperoper, de Zwinger, of een boottochtje op de Elbe - slechts enkele voorbeelden van de vele bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft.

Even genoeg van de stadse omgeving? Als onderdeel van uw meerdaagse schoolreis naar Dresden mag een excursie naar het prachtige natuurgebied Sächsische Schweiz niet ontbreken! Hier wachten de beroemde "Bastei", de Burg Stolpen en prachtige rotsformaties erop om bezocht en bewonderd te worden.

Schoolreis naar Dresden op maat

Of het nu om een meerdaagse schoolreis, werkweek, studiereis of eindexamenreis gaat, alpetour helpt u graag met de organisatie van uw reis. Behalve het vervoer en de accommodatie adviseren wij u graag bij de keuze van de onderdelen van uw reisprogramma. Dit programma kunnen wij helemaal aan uw wensen aanpassen. Tijdens uw reis zijn wij trouwens 24u per dag bereikbaar!


Excursiemogelijkheden

Wij kunnen tal van extra excursies voor u organiseren, bijv.:

  • rondleiding of fietstocht door Dresden
  • boottocht op de Elbe
  • bezoek aan het Hygienemuseum
  • bezoek aan de Staatliche Kunstsammlungen en de Semperoper
  • natuurgebied Sächsische Schweiz
  • en nog veel meer!


Onze schoolreizen naar Dresden

Klik hier voor een overzicht van onze meerdaagse schoolreizen naar Dresden.

Wij zijn er voor u

Contactpersoon stedenreizen:

Michel van Ooijen
Tel.: +49-8151-775 221
Fax: +49-8151-775 23221
m.vanooijen(at)alpetour.de

Contactpersoon skireizen:

Yvette Meyer
Tel.: +49-8151-775 140
Fax: +49-8151-775 23140
y.meyer(at)@alpetour.de

Of bel gratis: 0800-0221274